babyshower tips

10 tips for å arrangere en vellykket babyshower

Kjenner du noen som skal få barn også har du æren av å enten arrangere eller delta på en babyshower?

Det å arrangere en babyshower er veldig hyggelig – og det behøver verken være altfor tidskrevende eller være spesielt dyrt.

Her er våre tips!

 

1.Start med å finne tid, sted og dato

Det viktigste her er at den som venter barn har mulighet til å delta. Få kjæresten til å lage en fakedatedag hvis du ønsker at det skal være en surprise – og arranger det hjemme hos henne. En lørdag formiddag er som regel en god fingerregel på en babyshower. 

Ønsker du å sette litt preg på babyshower med eget pynt og ordne med kaker, ha det hjemme hos noen – eller så er det alltid muligheter for å ta det ute på restaurant hvis man ønsker et litt mindre omfang.

Tips: Babyshowerens varighet behøver ikke vare lenger enn 3-4 timer.

2. Lag gjesteliste

Er du og den gravide åpne om babyshoweren – spør henne. Ellers: Hør med kjæresten om hvem han tror bør komme. Du kan også forhøre deg litt med venninnene du vet at bør være der, om de har noen andre inputs.

3. Sett en agenda på babyshower

Det er fint å ha en agenda å gå etter dersom man er samlet en gjeng hvor ikke alle kjenner hverandre. 

Forslag til agenda;

1.  Surprise! 
2.  Popp en alkoholfri cava (eller lignende)
3.  Spise snacks, mat eller kaker
4.  Ta en liten og kort lek
5.  Start med gaver
6.  Avbryt med en liten lek
7.  Spise kaker, hvis det var mat tidligere
8.  Fortsett med gaver
9.  En siste avsluttende lek

Tips: Gjør nødvendige justeringer til foreslått agenda, og send den til gjestene! Har de andre innspill, hør etter og vurder om det skal inn i planen. 

4. Kontakt gjestene

Har du allerede en ide om hvordan babyshower den gravide kunne tenke seg? 

Fortell dem og se om mesteparten er enige! Ellers hør på innspillene deres. Fortell om dato, tid og sted, og bli enige sammen om resten av punktene under. Husk at det alltid er smart å legge frem et forslag først, så kan dere jobbe ut fra dette. Du kjenner den kommende mammaen godt, og stol på magefølelsen din hva som kommer til å gjøre henne glad.

Tips: Opprett facebookgruppe

5. Sett et budsjett

Foreslå et budsjett i tidlig planleggingsfase. Bli enige om hvor mye dere ønsker å bruke på gaver, pynt og kaker. Man kan ha et budsjett på alt fra 50kr til 1000kr per pers – alt er opp til hvor mye dere ønsker å bruke, hvor mange personer dere blir og om dere spleiser på gaver eller velger å holde gavebudsjettet utenfor. Det er gjerne dette budsjettet som bestemmer om dere spiser ute eller hjemme, kjøper ferdigkake eller lager kake selv. 

Tips: Fordele ansvarsområdene. Noen kan ta med kaker, noen kan ta med pynt mens alle styrer egen gave – så har alle bidratt til fornuftig pris. 

6. Bestem dere for servering

Lage muffins, laker, eller kanskje litt snacks til? Dere kan bestille fra et sted, eller dele opp ansvaret slik at noen tar med noen.

Alkohol eller ikke? Er dere av den typen som foretrekker et glass vin for å få opp stemningen, er det ingenting i veien for at dere ordner litt godt i glassene – men alt med måte. Behold en rolig og god stemning.

Tips: Kjøp inn en alkoholfri sprudlende samt en med alkohol. Det viktigste her er at hedersgjesten ikke føler seg ukomfortabel i situasjonen. Alt med måte. Ta en fornuftig vurdering!

7. Planlegg leker & aktiviter

Dette er dagen for å utfordre den kommende moren for å sjekke om hun er klar til å bli mor.
Det er mange morsomme leker man kan gjøre. Her er et lite utvalg:

  • Smaksprøver på babymat hvor hedersgjesten får bind for øynene og skal gjette smaken
  • Quiz på hvem som kjenner den gravide best
  • Alle gjestene gjetter navnet på babyen (hvis navnet ikke er bestemt), skriver på en lapp, også ser man hvem som vinner
  • Alle skriver noen fine ord til den kommende moren på en body og til slutt rammer dere inn den i et bilde


    Les om flere leker her.

8. Planlegg pynten

Ballonger og annet stæsj av kjønnets farge dersom man har denne viten, “babyshower”  i tekst, “mom to be” – det er uendelig med pynting man kan gjøre. Hold dere til budsjettet, og sett prioriteringer! 

 Tips: Det kan holde med litt pynt på og til kakene!

9. Planlegg babyshower gaver 

Kanskje den gravide allerede har ønsker som du vet om? Hør med henne! 

Gode forslag er: Smokker, tåteflasker, stelleprodukter, gavekort, babyutstyr, bleier – for eksempel en bleiekake eller rett og slett søte klær. Husk at det antakelig er smart å kjøpe en litt større størrelse.

Gavetips: Spleis på en hibaby! Slipp bekymringer som at hun ikke blir fornøyd med gaven samt at du ikke behøver å isolere deg til bare et type produkt og slipp størrelse-problematikken. Dere sørger for en blanding av gode produkter fra kjente merker med høy kvalitet.

Les mer og bestill her.

10. Velg en fotograf ansvarlig på babyshoweren

Under babyshoweren, om det er surprise eller ikke, kan man lett glemme å ta bilder fordi man koser seg så mye i nuet. Det er veldig koselig for alle, og spesielt for kommende mor og kommende barn, at de har minner og se tilbake på i etterkant. Så husk å ta bilder!

Et tips: Bruk også et polaroid instantkamera som knipser bilder og printer ut asap – og lag et fint collage dere kan gi bort i ettertid.

 

Tilbake til bloggen

Gave til babyshower

Vi ordner gaven for deg! Slipp å tenke på hva du bør gi - vi ordner en fin blanding av nyttige produkter og anbefalte størrelser, skriver på kortet og sender dit du ønsker.

KJØP NÅ