babyshower leker

10 morsomme leker til babyshower

Leker kan være den perfekte icebreakeren til en babyshower, skaper god stemning og herlige minner.

1. Hvem kjenner babymamman best?

Kjør en quiz på hvem som kjenner den gravide best. Lag eksempelvis en quiz på kahoot med spørsmål som kjennetegner den gravide om henne selv og om hennes graviditet.

Forslag til spørsmål:
– Hva er termindatoen?
– Hva jobber den gravide med?
– Hva er favorittmaten til den gravide?
– Når ble den gravide sammen med babypappaen?
– Hva slags munchies har den gravide hatt under graviditeten?
– Hvor mange kjærester har den gravide hatt?

2. Babyinfoquiz!

Kjør en quiz på babyinfo! Hvem kan mest? Er den gravide klar til å bli mamma? 

Forslag til spørsmål:
– Hvor ofte bør man bytte smokker?
– Hvordan rengjør man en tuteflaske?
– Hva heter plagget som gj
– Hvilken størrelse bruker babyen når man er 3 mnd gammel?
– Når er det vanlig å høre de første tydelige ordet?
– Når begynner babyen å forstå hvem du er?
– Når begynner babyen å krabbe?
– Når er det vanlig å ta sine første steg?
– Når utvikler babyen saltsmak?
– Hva smører man på en sår babyrumpe?
– Hva smører man på såre nipler?
– Hva kan du gi babyen når amming ikke er en mulighet?
– Hvor mange bleier skal skiftes i gjennomsnitt på en baby i året?
– Holder babyer pusten under vann?

3. Babyskalle

Skriv ned mange forskjellige ord som er relevant til baby som den gravide eller hele gjengen skal ha i pannen uten at vedkommende ser den. Deretter skal dere gjette dere til ordet som står på lappen ved å stille ett spørsmål hver runde. 

Forslag til babyord:
– Tyggeleke
– Body
– Smokk
– Bleie
– Tåteflaske
– Babyvogn

Tips: Dere kan også gjøre dette i en tegne-variant! Alle trekker et ord, så tegner dere ordet, deretter rullerer dere lappen slik at dere alle skal gjette hva hun tror det er som har blitt tegnet tidligere, deretter tegner den neste personen dette ordet igjen – og det gjør dere til dere har fått tilbake deres opprinnelige ord. Deretter se om siste gjett fortsatt er det opprinnelige ordet du fikk!

4. Babyminner

En fin aktivitet på babyshower som gir et godt minne i ettertid. Alle skriver noen fine ord til den kommende moren på en body (e.l.) Dere kan også skrive ned gode ønsker for babyen som kommer.

Tips: Ram inn bodyen og gjør hele denne som en gave!

5. Hva heter babyen?

Alle gjestene gjetter navnet på babyen (hvis navnet ikke er bestemt), skriver på en lapp, også ser man hvem som har gjettet rett!

Tips: Dette kan kan også gjette andre ting, som for eksempel vekt, kjønn, hvor stor magen er etc.

6. Babypakke-leken

Alle kjøper inn en liten symbolsk gave hver – en liten gave som kan indikere forholdet mellom deg og den gravide. Deretter skal den gravide gjette hvem gaven kommer fra!

Tips: Gaven behøver ikke være stor, det kan være en barbiedokke hvis dere lekte med barbie som barn, eller en godis som dere alltid spiser sammen.

7. Hvilken baby er hvem?

En av våre favoritt babyshower leker! Alle tar med et bilde av seg selv som baby og alle gjetter hvem som er hvem! Sett nummer på alle, del ut papir og alle skriver hvem de tror de er. Hvem har flest riktig?

8. Gjett barnesangen!

Sett på en spilleliste med barnesanger hvor dere gjetter dere til hva sangen heter og artisten! Kanskje husker dere teksten og kan synge med? Dere kan også dele opp i lag og se hvem som klarer flest sanger!

9. Babysmokk på munn

Print ut et babybilde (av den gravide for eksempel) og heng den på veggen. Dere kan også bare tegne en stor baby. Med bind for øynene skal dere en etter en plassere smokken på babyens munn. Bruk et bilde av en smokk som du printer ut og bruk denne med teip eller tyggis for at den skal feste seg!

Tips: Print ut smokkene i forskjellige farger slik at man får en farge hver! Eventuelt skriv navnet på den også for å se hvem som klarte å plassere den mest riktig!

10. Gjett babymaten

Smaksprøver på babymat hvor hedersgjesten får bind for øynene og skal gjette hva slags smak eller babymat det er. Dere kan også velge å gjøre det med hele gjengen!

Tips: For at alle skal være med kan dere skrive på nummer på babymaten samt legge mat på tallerkenen og skrive tallene bak på tallerkenene og miks deretter rekkefølgen.


Ser du etter gave til babyshower? 
Vi kan ordne den for deg! Vi setter sammen en gave på vegne av deg - velger gode og riktig produkter til ønsket kjønn og alder (eller det vi anbefaler om du ønsker å overlate alt til oss) og skriver kort med ønsket hilsen. Så slipper du å stresse med det! Vi vet at det kan være vanskelig. 
Ta en titt her

Tilbake til bloggen

Gave til babyshower

Vi ordner gaven for deg! Slipp å tenke på hva du bør gi - vi ordner en fin blanding av nyttige produkter og anbefalte størrelser, skriver på kortet og sender dit du ønsker.

KJØP NÅ