hvordan velge smokk

Hvordan velge smokk?

Om du velger å gi smokk og når du velger å gi smokk til din baby, er helt opp til deg! Vi gir deg tips på hvordan du finner en sunn og god smokk til barnet ditt.

Det er mange smokker å velge mellom, og babyen kan være kresen på hva han eller hun foretrekker. Pass på at du ikke har løse deler på smokken, at smokken er ren og ha gjerne noen i reserve. Her kommer tipsene!

1. Smokkens form kan gjøre den bakteriefri

Tenk over formen til smokken når du kjøper smokk. Naturligvis ønsker du ikke at smokken er full av bakterier som kan samle seg i kroker og hull. Vi anbefaler derfor å velge en smokk som er støpt i en helhet, slik at det ikke finnes noen hull og kroker som bakteriene kan kose seg. Med en helstøpt smokk i slitesterk naturgummi er det dessuten lav risiko for løse gjenstander som faller av. Naturgummi er også veldig lett å rengjøre!

2. Sunt og komfortabelt materiale

Mykt materiale på smokker har mange fordeler. Naturgummi er komfortabelt, følger babyens ansikt og er slitesterkt. Pass på at smokken du velger er uten kjemikaler. Fri for giftstoffer, fri hormonforstyrrende stoffer, fri for allergifremkallende stoffer, fri for kreftfremkallende stoffer og fri for kjemiske myknere. Mer nøyaktig, uten PHT, BPA/ BPS, polykarbonaer, PVC og er ftalat fri. Velg derfor en naturlig smokk uten kjemikaler. 

3. Gir stimuli

Smokker er ofte laget til spesifikke behov og ulike aldre. Eksempelvis finnes det smokker som gjør ammingen lettere, som Natursutten sine hvor deres Original Rund er designet for å forsiktig berøre nesen og dermed stimulerer ammefølelsen. Mens Natursutten Sommerfugl er designet for å skape mer rom til nesen. Velg den som passer til alderen til din baby.

5. Tålmodighet

Det viktigste er selvfølgelig at barnet liker smokken. Husk at det ikke er uvanlig at man ikke liker en smokk første gang man får den i munnen – det kan være uvant. Her anbefales det å være tålmodig. Prøv og prøv igjen!

4. Bytte smokk

Det er anbefalt å bytte ut smokken relativt ofte, noen anbefaler 1-2 måneder, og andre 2-3. Det er blant annet avhengig av materialet du velger på smokken. Vi velger å si at 2 måneder er en fin pekepinne på utskifting av smokk. Man skal bytte smokken fordi det oppstår slitasje, og behovet til barnet ditt endres over tid. Første tiden vil man kanskje han en smokk som hjelper eller stimulerer til ammingen, mens senere ønsker man litt mer pusterom til nesen. Dersom smokken får en annen farge eller er tydelig slitt, så er det på tide å kaste den. Med naturgummi som er slitesterkt minsker du sannsynligheten for tidlig slitasje.

6. Et pluss om den er miljøvennlig

Det viktigste er naturligvis babyens helse, men om man i tillegg kan være miljøvennlig sier vi ikke nei takk! 



Smokkene fra Natursutten oppfyller alle kravene vi nevnt over – slik at du kan være sikker på at barnet ditt får en sunn og god smokk som gir stimuli i den alderen barnet ditt er i. Natursutten er et dansk design. Produktene fremstilles av flytende naturgummimelk og er pakket i FSC sertifisert miljøvennlig innpakking. 

  • Naturlig myk, helt uten phthalater eller andre skadelige kjemikalier 
  • Natursutten® er økologisk, bærekraftig, laget av ren naturgummi fra treet Hevea Brasiliensis 
  • Ingen sprekker eller ledd hvor bakterier kan gjemme seg 
  • Følger babyens naturlige munnbevegelser 
  • Etterlater ikke merker på babyens ansikt 
  • Har vist utrolig styrke i strekkprøver 
  • Miljøvennlig, bærekraftig og biologisk nedbrytbar Bedre for vår planet og for babyen din 
Tilbake til bloggen