Handleliste for nyfødt baby: Hva du må kjøpe før babyen kommer

Handleliste for nyfødt baby: Hva du må kjøpe før babyen kommer

Handleliste for nyfødt baby: Hva du trenger å kjøpe før babyen kommer

Å forberede seg til ankomsten av en nyfødt kan føles overveldende, spesielt når det kommer til hva man trenger å kjøpe. Her er en handleliste for å hjelpe deg med å kjøpe det du trenger for å ta vare på babyen din:

  1. Bleier: Nyfødte bruker mye bleier, så du vil trenge mange av dem. Kjøp gjerne en pakke med små størrelser i starten, så kan du kjøpe flere etter behov.
  2. Våtservietter: Disse er viktige for å rense babyen din når du skifter bleie.
  3. Babyklær: Kjøp grunnleggende babyklær som bodyer, sparkebukser/heldrakter, strømper og luer. Du vil også trenge gensere, bukser, jakker og dresser for å holde babyen varm og komfortabel.
  4. Seng: Du vil trenge et sted for babyen din å sove. En barneseng eller en babynest er gode alternativer.
  5. Sengetøy: Kjøp sengetøy som passer til sengen du har kjøpt.
  6. Stellebord og stellematte: Dette er et praktisk sted for å skifte bleier og kle på babyen din. Tips: Kjøp med et ekstra stellemattetrekk. Det kan dessuten være smart å kjøpe med en bærbar stellematte, slik at du kan skifte på babyen din i rene og trygge omgivelser hvor som helst.
  7. Bilstol: Du vil trenge en bilstol for å transportere babyen din.
  8. Brystpumpe eller flaske: Hvis du planlegger å amme, kan det være lurt å ha en brystpumpe tilgjengelig i tilfelle du trenger den. Hvis ikke, vil du trenge flasker og smokker. Min erfaring tilsier også at det lønner seg å ha litt NAN, morsmelkerstatning, på lager. Det er ikke sikkert at melken kommer strømmende med en eneste gang, vær obs på at melken din kan komme på dag fem etter fødsel. 
  9. Babyolje og babykrem: Disse produktene er gode for å beskytte babyens hud og holde den myk og fuktig.
  10. Babypleieprodukter: Du vil trenge en babyshampoo, babybadekar, termometer, neglesaks og en myk børste til å børste babyens hår.

Husk at dette er bare 10 grunnleggende ting du trenger å kjøpe. Du vil kanskje ønske å kjøpe mer etterhvert, avhengig av dine egne behov og babyens behov. Vippestol og spisestol er for eksempel noe mange velger å kjøpe før baby kommer, men det kan også vente. Lykke til med shoppingen og velkommen til foreldreskapet!

Tilbake til bloggen