Babyklær til nyfødt: Hva du trenger på handlelisten og tips

Babyklær til nyfødt: Hva du trenger på handlelisten og tips

Babyklær til nyfødt: Handleliste og tips

Når du skal kjøpe klær til en nyfødt, er det viktig å huske på at de vokser ut av klærne raskt. Derfor er det lurt å kjøpe klær i flere størrelser, slik at du alltid har noe som passer. Her er noen tips om hva du bør kjøpe på handlelisten:

  1. Bodyer: Bodyer er et must-have for nyfødte. De er enkle å ta på og av, og de holder babyen varm og komfortabel. Kjøp gjerne flere i forskjellige størrelser og stiler.

  2. Underdeler: Kjøp noen bukser også som kan matche bodyer. Jeg anbefaler piva, para eller leggings fra marmar som er myk og lett å ta av og på. Du kommer til å bruke bodyer uten bukser også for nærkontaktens skyld, men når du først bruker buksene er min erfaring at bleieuhell skjer, så ha gjerne et par ekstra på lager.

  3. Sparkebukser: Sparkebukser er en annen essensiell del av babygarderoben. De er myke og komfortable, og de gjør det enkelt å bytte bleie. Du vil trenge flere av disse i forskjellige størrelser og farger.

  4. Luer: Nyfødte mister mye varme gjennom hodet, så det er viktig å ha luer tilgjengelig. Kjøp gjerne noen myke og varme luer som passer til babyens størrelse.

  5. Jakker: Babyer trenger å holde seg varme når de er ute på tur, så du vil trenge en eller to jakker som passer til sesongen.

  6. Strømper: Babyer har ofte kalde føtter, så strømper er en god investering. Kjøp gjerne noen myke og varme strømper i forskjellige størrelser og stiler.

  7. Dresser: Dresser er flotte å ha når du skal kle på babyen din for en spesiell anledning. Velg en dress som er enkel å ta på og av, og som passer til babyens størrelse.

  8. Pyjamas: Babyer sover mye i begynnelsen, så det er lurt å ha noen myke og komfortable pyjamas tilgjengelig. Kjøp gjerne flere i forskjellige størrelser og stiler.

  9. Klær for ulike årstider: Sørg for å kjøpe klær som passer til ulike årstider, slik at babyen din alltid er komfortabel uansett vær.

  10. Bomullsprodukter: Velg klær laget av bomull, da det er mykt og pustende for babyens sensitive hud.

Personlig handlet jeg for lite av de minste størrelsene, så babyen min druknet i store klær. Pass derfor på å ha noe i de minste størrelsene - du kan bruke vekstgrafen i din graviditet som hint til å avgjøre om det blir en liten, normal eller større baby enn gjennomsnittet ved fødsel. Tips: Min var under gjennomsnittet og vi brukte derfor strl 44, på tross av at det var en normalvekt på overtidsfødsel. 

Jeg vil dessuten anbefale å handle inn litt i alle størrelser opptil 6 mnd. Man kan alltids handle inn mer, men min erfaring tilsier at man forblir i en boble etter fødselen minst 3 mnd, og ofte ønsker man å bli hjemme mest mulig uten å tenke på at man trenger å gjøre mer innkjøp.

Husk å vaske alle klærne før du bruker dem, for å unngå irritasjon eller allergier. Vi hjelper deg gjerne med å finne de nyttige, gode produktene i startfasen – enten i en prepakket nyfødtpakke, eller ved å plukke selv. Du kan være sikker på at utvalget vårt er av det beste slaget.

Lykke til med shoppingen, og velkommen til den spennende reisen som nybakte foreldre!

Tilbake til bloggen