Babyklær til nyfødte: Hva du bør kjøpe for å holde babyen din varm og komfortabel

Babyklær til nyfødte: Hva du bør kjøpe for å holde babyen din varm og komfortabel

Babyklær til nyfødte: Hva du bør kjøpe for å holde babyen din varm og komfortabel

Som en nybakt forelder er det naturlig å ville kjøpe alle de søte babyklærne som finnes på markedet, men det kan være lurt å huske på at babyen din vil vokse raskt og kanskje ikke trenger så mange klær i begynnelsen.

Her er noen babyklær som er essensielle for å holde babyen din varm og komfortabel:

  1. Bodyer: Disse er viktige fordi de holder bleien på plass og er enkle å ta av og på.

  2. Sparkebukser/heldrakter: Disse er gode fordi de gir babyen plass til å bevege seg og er varme uten å være for trange.

  3. Strømper og sokker: Disse holder babyens føtter varme og beskytter mot kulde. Tips: Ikke alle sokker holder seg like lenge på foten, jeg anbefaler etter egen erfaring GoBabyGo som du får kjøpt hos oss

  4. Lue: Babyer mister mye varme gjennom hodet, så en lue er viktig for å holde dem varme uansett sesong. 

  5. Gensere og bukser: Disse er gode for å legge til et ekstra lag med varme på kjølige dager.

  6. Jakker og dresser: Disse er viktige for å holde babyen din varm når dere går utendørs.

Husk at du ikke trenger å kjøpe alt på en gang. Kjøp det viktigste først, og kjøp resten etter behov. Det kan også være lurt å kjøpe babyklær som er en størrelse større enn det babyen din trenger, så kan de vokse inn i dem. Ull kan brukes lenger enn andre materialer da de er strechy i materialet og dessuten meget holdbart. 

Personlig handlet jeg for lite av de minste størrelsene, så babyen min druknet i store klær. Pass derfor på å ha noe i de minste størrelsene - du kan bruke vekstgrafen i din graviditet som hint til å avgjøre om det blir en liten, normal eller større baby enn gjennomsnittet ved fødsel. Tips: Min var under gjennomsnittet og vi brukte derfor strl 44, på tross av at det var en normalvekt på overtidsfødsel. 

Jeg vil dessuten anbefale å handle inn litt i alle størrelser opptil 6 mnd. Man kan alltids handle inn mer, men min erfaring tilsier at man forblir i en boble etter fødselen minst 3 mnd, og ofte ønsker man å bli hjemme mest mulig uten å tenke på at man trenger å gjøre mer innkjøp.


Velg også klær som er enkle å ta av og på, som omslagsbodyer og heldrakter, siden babyer trenger hyppige bleieskift og skift av klær.

Med disse grunnleggende babyklærne vil du være godt forberedt på å ta vare på babyen din og holde dem varm og komfortabel.

Tilbake til bloggen