Tips til en minneverdig dåpsdag/navnedag for ditt kjære barn

Tips til en minneverdig dåpsdag/navnedag for ditt kjære barn

Gjør dåpsdagen minneverdig: Tips til en spesiell feiring for ditt barn

Navnedag eller dåpsdag er en spesiell og betydningsfull dag for både foreldre og barn. Det er en dag som markerer starten på livets reise, og det er derfor viktig å sørge for at det blir en minneverdig opplevelse. Her er noen tips for å gjøre dagen ekstra spesiell:

  1. Planlegg i god tid: Planlegg dåpen i god tid for å unngå stress og kaos på dagen. Sørg for at du har reservert kirken og satt opp en avtale med presten eller presten i god tid.

  2. Velg en meningsfull gave: Dåpsgaver er vanligvis symboliske og meningsfulle. Noen velger å gi smykker, oppretter sparekonto, gaver med en symbolsk betydning eller noe barnet har behov for i nær fremtid. Uansett hva du velger, sørg for at det har en spesiell betydning for deg og barnet ditt.

  3. Velg en fin dåpskjole: Tradisjonelt sett brukes dåpskjoler under dåpen, og det kan være en fin måte å videreføre familietradisjoner. Velg en kjole som passer til stilen du ønsker, og sørg for at den passer godt til barnet ditt. Vi har nydelige dåpskjoler fra MarMar Copenhagen, dersom dere har lyst eller trenger en ny kjole.

  4. Planlegg en minneverdig mottakelse: En mottakelse etter dåpen kan være en fin måte å feire med familie og venner. Du kan velge å servere mat og drikke eller planlegge aktiviteter som alle kan delta på.

  5. Ta bilder: Dåpsdagen er en dag som fortjener å bli dokumentert, så sørg for å ta mange bilder. Du kan også leie en profesjonell fotograf for å ta bilder under seremonien.

  6. Tenk på detaljene: Det er ofte de små detaljene som gjør en forskjell på en spesiell dag. Tenk på blomsteroppsatsene, borddekorasjonene og andre små ting som vil gjøre dagen ekstra spesiell.

  7. Nyt dagen: Til slutt, husk å nyte dagen. Dåpsdagen er en viktig og betydningsfull dag, så sørg for å ta deg tid til å være tilstede og nyte øyeblikkene.

Personlig hadde jeg en navnefest for mitt barn – på en restaurant, slik at jeg ikke trengte å gjøre en stor jobb i verken forkant eller etterkant. Det minimerte stresset fra en ellers hektisk hverdag i en ny babyhverdag.

Med disse tipsene vil du kunne planlegge en minneverdig og spesiell dag for ditt kjære barn. Lykke til!

Tilbake til bloggen