gave baby

9 tips for kjøp av gave til baby

Hva skal du kjøpe i gave til en baby, kanskje en nyfødt? Det kan være vanskelig! Men, vi er her for å hjelpe! 

1. Størrelser

Størrelser kan variere både fra baby til baby, men også fra merke til merke. Ha derfor i bakhodet at det ikke er noen direkte fasit til akkurat det barnet du kjøper til, men en veiledning. Et råd fra oss som har erfaring i å kjøpe babygaver, er å oppgradere en størrelse for å være på den sikre siden, og gjerne også i flere ulike størrelser slik at man får noe å velge i fremover. Les mer om størrelser her.

For tidlig født - størrelse 44
0 mnd - størrelse 50
1 mnd – størrelse 56
2 – 3 mnd – størrelse 62
3- 4 mnd – størrelse 62
4 – 6 mnd – størrelse 68
7 – 8 mnd – størrelse 74
9 – 10 mnd – størrelse 80
12 – 17 mnd – størrelse 86
18 – 23 mnd – størrelse 92


2. Gode basics

Vi anbefaler alle nybakte familier å kjøpe inn basicsklær. Det er det som det går mest av, så dette kommer alltid godt med. Basics kan brukes alene, samtidig som det kan brukes under andre klær. Det søles, skiftes og vaskes opptil flere ganger om dagen, så her er det om å gjøre å ha flere på lager. Gjerne også basics som er smarte og funksjonelle. Et godt valg av gave til nyfødt! 

3. Pleie

Pleieprodukter brukes jevnt hele tiden. Det er ikke dumt å kjøpe dette i gave! Kanskje du dessuten finner noe som de ikke engang vet at de behøver, men som er et fantastisk produkt de ikke lenger kan klare seg uten. Pleie innebærer alt fra kremer, våtservietter, bleier, badeprodukter etc.

4. Ikke for dyrt, ikke for billig

Hva bør du kjøpe gave for? Det er forskjellig for alle. Men, denne gaven behøver ikke koste all verden. De beste gavene er ofte de som er praktisk og kommer godt med, og det kan være småting som ikke koster all verden. Eller, gå til spleis med venner eller familie på større ting som babyutstyr de mangler, babygym, babystellebord, bæreseler eller en stor HIBABY-pakke hvor de får en blanding av mange fine og smarte produkter.

5. Noe til mor og far

Det er også foreldre sin feiring av sitt barn. Nå får den nybakte familien antakelig mange gaver til sitt barn, så en liten oppmerksomhet til mor eller far vil settes ekstra pris på i denne perioden. Det kan være alt fra ansiktsmaske, kremer, leppepomade til en frikveld med barnevakt. 

6. Noe praktisk

Det er mye fint og upraktisk, men det er også mye fint og praktisk. Det beste er å gi en gave til nyfødt med noe som virkelig kommer godt med, fremfor at det havner på hyllen eller i boden med støv på. Det kan være alt fra leker som er lærerike, trygge og sunne fremfor pynteleker, praktiske klær som omslagsbody fremfor minijeans, eller stelleprodukter og kosekluter fremfor noe man ikke bruker.

7. Klær og tilbehør

Dersom du syns det er litt kjedelig å bare gi basics og nødvendigheter i gave til nyfødt eller baby, er det ikke noe problem å tillegg kjøpe en kul hettegenser, eller en fin kjole i tillegg. Det brukes ikke så ofte i tidlig alder, men det er nydelig å få i gave likevel. Kanskje det kan være smart å kjøpe denne i en litt større størrelse hvis barnet er helt nyfødt? 

8. Personlig gave

Det er hyggelig å få noe med navnet sitt på, en skisse av babyen på en babyplakat, eller navnet inngravert på et smykke. Det kan også personlig nok med navn på pakken og et fint kort. Det kan vi hjelpe deg med ved bestilling av HIBABY babypakken som gave til nyfødt eller til baby.  

9. En liten samling

En liten samling av flere godbiter er aldri feil! Gi en pakke som består av både klær, tilbehør og pleie – som kan brukes til både baby og mor. Slik får alle oppmerksomhet rundt den nyfødte. Med HIBABY babypakke som gave til nyfødt eller baby, hjelper vi deg med å finne den riktige størrelsen, samtidig som vi velger gode, behagelige produkter hvor vi tar hensyn til alder, sesong og kjønn. Da slipper du å tenke på alt som heter størrelse, levering og lete etter de riktige produktene.

Se hva du kan bestille her. 

Tilbake til bloggen